Pære tilhører familien av roser. Det er dyrking av pærer rundt 1100 år f.Kr. i Kina.
Det vitenskapelige navnet på pære er Pyrus communis.
Det er over 3000 varianter av pærer som finnes rundt om i verden i dag.
Pærer er bredt klassifisert basert på opprinnelsessted som asiatiske pærer og europeiske pærer. Asiatiske varianter er sprø og faste som ikke endres selv etter høsting eller lagring, mens europeiske typer generelt blir myke og saftige når de får modne.
Kina er verdensledende innen produksjon av pærer.
Det første pæretreet ble plantet i Nord-Amerika i 1620 i Massachusetts Bay-kolonien. For tiden er USA en av de største produsentene av pærer i verden som for det meste dyrkes ved kysten, hovedsakelig i Oregon og Washington.
Faktisk høstes frukten grønn fordi den fortsetter å modnes etter fjerning fra treet. At den hindres i å være overmoden.
Pærer er også kjent som "smørfrukt" fordi de har en myk, smørlignende tekstur når de er modne.
Pære begynner å produsere frukt 4 år etter planting. Planten kan overleve fra 10 til 50 år.
Leger anbefaler pærer for babyer når de avvennes og blir introdusert for babymat, da pærer er en frukt med lav syre som neppe vil forårsake fordøyelsesproblemer hos babyer, og pæreallergi er sjelden.
Frukten er en god kilde til mineraler som kobber, jern, kalium, mangan og magnesium samt B-komplekse vitaminer som folater, riboflavin og pyridoksin (vitamin B6).
Pærer styrker immunforsvaret fordi de inneholder antioksidanter som vitamin C og kobber som bekjemper frie radikaler og sykdommer i kroppen.
Pærer er en av fruktene med høyest fiber, og tilbyr 6 g per middels stor frukt, noe som hjelper deg med å dekke 25 % av ditt daglige behov.
Pærer inneholder den naturlige formen for folsyre, folat, og de bør inkluderes i et sunt prenatalt kosthold under svangerskapet.
Kineserne betraktet pæren, som de kaller "li", for å være et symbol på udødelighet.
Pæreblader ble brukt til tilberedning av sigaretter før tobakk ble populært.
Pæretre brukes til å lage møbler, musikkinstrumenter og treskjæringer. Den brukes også til å lage kjøkkenredskaper i tre fordi den ikke gir farge eller lukt til maten og fordi den er tøff nok til å tåle gjentatte vask. Arkitektens linjaler er også laget av pæretre fordi det ikke deformeres.
Verdens dyreste pære er Buddha-formede pærer som kan koste nesten $10 hver. De har blitt dyrket til å se nøyaktig ut som en Buddha-statue, helt ned til ansiktsdetaljene.
Den tyngste pæren som noen gang er dyrket veide omtrent 3 kg i Japan.
Ordet pyriform betyr "pæreformet."
Vi håper denne informasjonen om pærer var nyttig for deg og del dette gjerne med noen du syns burde vite mer!
Comments